Edirne’de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1’inci Klasik Otomobil Balkan Turu gerçekleşti. Türkiye’nin farklı illerinden Edirne’ye gelen 18 klasik otomobil Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’ın Filibe kentine giderek, burada klasik araç tutkunlarıyla buluştu.

Etkinliğe öğrencilerle restore edilen araçla katılım sağlayan tek üniversite ise İstanbul Rumeli Üniversitesi oldu. Silivri Mehmet Balcı Yerleşkesi’nden 87 model Mercedes marka araçla Klasik Araçlar Hobi ve Restorasyon Kulübü’nden Danışman Ali KOÇ ve Öğr. Gör. Kıvanç İLHAN katılım sağladı.

Ali Koç konuyla ilgili şunları söyledi:’’ Trakya Üniversitesi ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1’inci Klasik Otomobil Balkan Turuna öğrencilerle restore edilen araçla katılım sağlayan tek üniversite ise İstanbul Rumeli Üniversitesi oldu. Öncelikle hem üniversitemize hem de öğrencilerimize verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Buradaki en büyük amaç klasik otomobillerimizi tüm yurttaşlarımıza tanıtmak ama daha da önemlisi gelecek nesillere taşımak. Biz kulüp olarak klasik araçları restore ediyoruz. Öğrencilerimiz klasik araçlar hakkında geniş bilgiye sahipler. Bu nedenle bu tura katılan tek üniversite olmanın onurunu yaşıyoruz’’

Etkinlik Balkan Yerleşkesi önünden, Rektör Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu ve Antika Otomobil Federasyonu Başkanı İlker Tayalı’nın su dökerek start vermesiyle başladı. Edirne’de şehir turu yapan klasik otomobiller, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a çıkış yaptı. Plovdiv kentine giden araçlar buradan Balkan turu yaptılar. Ardından pazar günü Türkiye’ye dönüşleriyle turu tamamladılar.